Getuigenis


mama met baby op de rug in een draagdoek

Anouk Van de Velde

“Bij de geboorte van onze tweede dochter waren we natuurlijk in de wolken. De weken voor de bevalling had ik me verdiept in het gebruik van draagdoeken.

Het leek mij ontzettend praktisch om zo mijn aandacht tussen de baby en mijn 2-jarige peuter wat meer te kunnen verdelen. Ik zag het volledig zitten en had

een geweven en rekbare draagdoek klaarliggen voor de geboorte. Laat die baby maar komen!

En toen kwam de dochter. Omwille van een voedingsallergie en reflux huilde ze quasi non-stop en kon ze geen rust vinden tenzij ze zich genesteld had tegen mijn buik. Allemaal goed en wel, maar mevrouwtje spendeerde bijna volledige dagen tegen mij geplakt. Bovendien werd het zomer en begon dat buikdragen toch wat warm te worden. Ook koken en strijken vond ik toch niet echt veilig met een kleintje zo dicht tegen het fornuis of strijkijzer.

Samen met nog een andere mama heb ik een draagconsult voor de ruck gevolgd. Stap voor stap werd ons uitgelegd hoe we onze kleine baby’s in één zwaai op onze rug konden krijgen en hoe we hen dan veilig in de doek konden laten genieten van een heerlijk dutje. Dat consult heeft toch wat meer rust gebracht in ons gezin; niet alleen voor dochterlief maar ook voor mij en mijn man. Nog steeds is de draagdoek een fijne oplossing voor ons beiden wanneer mijn ondertussen 1-jarig meisje overstuur en moe is of wanneer ze gewoon wat wil knuffelen.

Ondertussen bleef ik nieuwe manieren om te knopen opzoeken en de double hammock leek mij wel interessant om de dochter ook langer te kunnen dragen. Na de zoveelste poging om haar aan de hand van een video-tutorial in de doek te krijgen, was ik het beu en heb ik opnieuw een bezoekje gebracht aan Nele. Het consult duurde een uur en alles werd opnieuw duidelijk en op mijn tempo uitgelegd. Na het consult ben ik naar huis gereden en heb ik onmiddellijk mijn nieuwe vaardigheden getest met succes!”