Je bekijkt nu Bezielster van Buik tegen Buik, mijn verhaal…

Bezielster van Buik tegen Buik, mijn verhaal…

Wie ben ik?

Ik ben Nele, 36 jaar, mama van 3 prachtige dochters, gelukkig getrouwd, startende onderneemster, gepassioneerd babydraagster en eigenzinnige wandelaar op een kronkelig levenspad.
Ik ben tegelijkertijd nuchter en droomster eerste klasse, sta op een belangrijke tweesprong in mijn leven en kijk vol verwachting naar wat de toekomst brengt.
Zorgen voor, leven dichtbij en met oog voor de natuur, ecologie en verbinding liggen me nauw aan het hart.

Sinds mei vorig jaar bouw ik aan mijn eigen droom: BuiktegenBuik.

Als draagconsulent geef ik info en advies over het dragen van baby’s. Dit doe ik o.a. door het geven van individuele consulten en groepsworkshops rond bepaalde draagtechnieken en veiligheid.

Zeker de eerste maanden na de geboorte hebben baby’s een enorme nood aan fysieke nabijheid. Naast talloze fysieke voordelen is het dragen van een baby een krachtig hulpmiddel voor de vorming van een veilige hechting. Meer en meer onderzoek wijst aan hoe belangrijk de vorming van een gezonde hechting is voor de ontwikkeling en het welbevinden van een kind. Bij psychologische problemen en/of gedragsproblemen bij volwassenen, ligt een onveilige hechting vaak mee aan de oorzaak. Ook voor de ouders heeft het dragen van hun baby vele voordelen: het bevordert de vorming van een moeder/vaderband en heeft een helend effect bij babyblues of postparfum depressie.

Als draagkrachtversterker richt ik me met Mamana coaching in het bijzonder tot moeders. In 1 op 1 begeleiding help ik hun leven in kaart te brengen, dit geeft een helder inzicht in de eigen grenzen en mogelijkheden. Met een duidelijk beeld van wat je wil, wat je niet wil, wat je energie geeft en wat je energie vreet kan je bewust keuzes maken en acties ondernemen.
Daarnaast bouw ik via creatieve groepsworkshops rond thema’s gelinkt aan het moederschap aan verbinding.

Als alleenstaande mama maakte babydragen het verschil tussen zwemmen of verdrinken.

Zelf heb ik enkele jaren ‘gesparteld’ als mama alleen. Bij de geboorte van mijn tweede dochter stond ik er alleen voor. De hele zwangerschap en haar eerste levensjaar was vol onzekerheden en waren zeer zwaar. Financieel, emotioneel en fysiek ging ik door een wervelwind. De verantwoordelijkheid om de zorg voor 2 meisjes te dragen en elke beslissing alleen te nemen, was soms overweldigend. Toch heb ik steeds geprobeerd om authentiek en dichtbij mezelf te blijven, dit is niet altijd de gemakkelijkste weg en riep vaak de nodige kritiek en ongevraagd advies op van mijn omgeving. Beide meisjes waren huilbaby’s, de mogelijkheid om hen te dragen heeft ons letterlijk vaak gered. Ik herinner me dat ik, wanneer m’n oudste dochter sliep vaak urenlang met de tweede in de draagdoek rondjes rond de livingtafel wandelde, omdat dit de enige manier was om haar rust te geven.

Van jongsaf heb ik geweten dat ik mensen wil helpen. Mijn ervaring als mama alleen, mijn ervaring met 2 huilbaby’s heeft mee vormgegeven hoe ik dit wil doen.

Het is mijn missie om baby’s een gedragen en geborgen start te geven, dragen brengt rust en verbinding.
Daarnaast wil ik moeders helpen om in hun eigen kracht te staan, om te doen wat zij aanvoelen als goed voor zichzelf en voor hun kind.

Dit lijkt evident maar is in de wereld van vandaag waar iedereen overspoelt wordt door informatie en via de social media door plaatjes over ‘hoe je het hoort te doen’ allesbehalve eenvoudig.

Geef een antwoord