Niki
Al voor ik zwanger was wist ik dat ik een ‘draagmoeder’ wou zijn. Mijn vriend en ik zijn sociale mensen die vaak samen of met anderen op stap zijn. Wij zagen het niet zitten om ons kindje steeds in een buggy mee te nemen, teveel gedoe in een drukke menigte. Eén van de eerste dingen die ik van een vriendin overkocht was een draagzak, een niet-ergonomische maar dat wist ik toen nog niet. Via sociale media ben ik meer te weten gekomen over dragen en ergonomische draagsystemen. Dus ik kocht een rekbare doek waarmee ik oefende toen ik nog zwanger was.
Toen ons zoontje geboren was huilde hij heel vaak, te vaak om goed te zijn. Later ontdekten we een koemelkeiwitallergie maar daarvoor was dragen dé oplossing. Het was toen ook zomer dus fijn om samen buiten te zijn. Maar net omdat het zomer was, was die rekbare doek nogal warm. Ik kocht dus een geweven doek.
Ik keek naar filmpjes op youtube, oefende met mijn zoontje maar miste toch dat vertrouwen om onderweg te knopen. En toen kwam ik Nele van Buik tegen buik tegen op facebook. Ik boekte een consult bij haar en leerde zoveel meer bij, tips die specifiek gericht waren op mij en mijn zoontje. Ik voelde me zekerder en droeg veel vaker mijn zoontje, ik knoopte hem waar en wanneer ik kon.
Ondertussen heeft mijn vriend een draagzak en ben ik enkele doeken rijker. Ook bij Nele kwam ik snel terug. Mijn zoontje groeit goed en de kilo’s stijgen langzaam maar zeker mee. Daarom is rugdragen nu de uitkomst voor ons.
Of die leuke drager die ik leen via het draagabonnement dat ik nu heb genomen. Dit kan ik aanraden aan iedereen die wil dragen!
Bij Nele kan ik heel veel systemen passen en proberen en telkens ga ik naar huis met een systeem dat op dat moment werkt voor ons, dat op dat moment aangepast is aan de leeftijd en noden van mijn zoontje.
Tijdens een open draagbib hangt er een aangename rustige sfeer, Nele is heel gedreven en door haar enthousiasme over dragen ga ik steeds met een aangenaam en goed gevoel naar huis. Mij zien ze daar nog!
Hanne-Laure
Wat mij motiveert om te dragen is het feit dat dit een perfecte manier is om de hechting te bevorderen, dat ik hem overal mee naartoe kan nemen omdat het huid op huidcontact ervoor zorgt dat hij al dragend een zeer rustige en tevreden baby is en tot slot dat ik op die manier tijd heb voor mijn peuter zonder dat ik mijn babytje alleen moet laten huilen.
Ik ben reeds bij mijn dochtertje begonnen met dragen in de draagzak. zo hebben we haar eerste jaar veel gezellige momentjes samen gehad. Ze lag niet graag in de buggy, dus dan was dit de ideale oplossing voor ons. uren sliep ze zo tegen mij aan.
Ook nu bij mijn tweede kindje wou ik verder dragen. Aangezien ik nog geen ervaring had met het dragen met een doek had ik mij ingeschreven voor de workshops.
Het leek me zo gezellig om je kleintje in de doek te knopen en ook de prints zijn onweerstaanbaar mooi. Veel mooier dan mijn draagzak! Ik heb vele goede tips gekregen hoe ik het best kon knopen. 0ndanks dat de kangooroo geen gemakkelijke knoop is, was deze toch haalbaar. we waren met een klein groepje wat er voor zorgde dat de begeleiding van Nele zeer individueel kon gebeuren.
Nu vind ik het dan ook super fijn om de draagdoek te combineren met de draagzak. Deze laatste blijf ik wel gemakkelijker vinden voor snelle, korte afstanden. Want het aan en uit doen van de doek duurt toch net iets langer.
Leen
Dragen geeft me de kans om een intense band met mijn kind op te bouwen, om mijn kind de geborgenheid te geven die ze nodig heeft.
” Ik ben Leen, mama van drie lieverds. Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje, wist ik dat ik graag wou dragen. Van vrienden kreeg ik een tricot slen en een BabyBjörn draagzak. Na twee keer proberen, voelde ik dat die BabyBjörn niks voor mij was. De tricot slen lag me beter. Maar het ontbrak me aan de goede knooptechniek om er veel plezier van te hebben.
Toen mijn dochter drie jaar geleden geboren werd, lag de tricot slen al klaar. Ik wist dat ik meer wou dragen. Ik leerde een mama kennen die me aanraadde om een geweven doek te proberen. Ze nodigde me bij haar thuis uit om een consult te volgen bij een draagconsulente. Amper thuis bestelde ik mijn eerste geweven draagdoek.
Na een extra infosessie over ergonomisch dragen, ging er voor mij een wereld open!
Het rugdragen leek me handig maar ook zeer beangstigend! Toen mijn dochter 7 maand was, reserveerde ik een draagconsult Ruck (*rugknoop met een geweven doek). Sindsdien ‘leefde’ mijn dochter op mijn rug. Ze vond het fantastisch en ik ook!
Toen mijn jongste dochter geboren werd lagen al mijn doeken netjes gewassen en gestreken klaar.
Ik merkte dat ik de ringsling het aangenaamst vond voor mijn pasgeborene.
Omdat ik veiligheid en een juiste techniek hoog in het vaandel draag, schreef ik me in voor een reeks workshops bij Nele.
Zo leerde ik op een juiste manier de platte knoop (*knoop waarmee je een doek vastknoopt die zich enkel vaster zet en niet losser glipt), die ik tot dan steeds fout deed, oeps … , de geheime trucs om een nog betere FWCC (*de basis buikknoop met een geweven doek) te knopen en leerde ik vlot de kangooroo-knoop die ik heel aangenaam maar wat moeilijker vond.
Ook een inleiding over ergonomische draagzakken was interessant, hoewel ik weet dat ik een echte knoopmama ben. Met al die tips and tricks hoop ik met mijn jongste kindje een heel fijne en lange draagperiode tegemoet te gaan. Daarom nam ik ook een draagabonnement zodat ik vaak met andere doeken kan experimenteren zonder dat ik ze moet aankopen.
Ik merk dat mijn kindje in de draagdoek echt tot rust komt. Dat ze veel in slaap valt. Ik heb het gevoel dat ik mijn kind heel de tijd knuffel terwijl ik toch mijn handen vrij heb om mijn twee andere kinderen bij de hand te nemen.
Anouk Van de Velde
Het leek mij ontzettend praktisch om zo mijn aandacht tussen de baby en mijn 2-jarige peuter wat meer te kunnen verdelen. Ik zag het volledig zitten en had een geweven en rekbare draagdoek klaarliggen voor de geboorte. Laat die baby maar komen!
Omwille van een voedingsallergie en reflux huilde ze quasi non-stop en kon ze geen rust vinden tenzij ze zich genesteld had tegen mijn buik.
Samen met nog een andere mama heb ik een draagconsult voor de ruck gevolgd. Stap voor stap werd ons uitgelegd hoe we onze kleine baby’s in één zwaai op onze rug konden krijgen en hoe we hen dan veilig in de doek konden laten genieten van een heerlijk dutje. Dat consult heeft toch wat meer rust gebracht in ons gezin; niet alleen voor dochterlief maar ook voor mij en mijn man. Nog steeds is de draagdoek een fijne oplossing voor ons beiden wanneer mijn ondertussen 1-jarig meisje overstuur en moe is of wanneer ze gewoon wat wil knuffelen.
Ondertussen bleef ik nieuwe manieren om te knopen opzoeken en de double hammock leek mij wel interessant om de dochter ook langer te kunnen dragen. Na de zoveelste poging om haar aan de hand van een video-tutorial in de doek te krijgen, was ik het beu en heb ik opnieuw een bezoekje gebracht aan Nele. Het consult duurde een uur en alles werd opnieuw duidelijk en op mijn tempo uitgelegd. Na het consult ben ik naar huis gereden en heb ik onmiddellijk mijn nieuwe vaardigheden getest met succes!”